Top 10 destinații de sailing din Europa pentru o vacanță de vis!

SUMAR: Fie că ești proprietar de iaht sau doar visezi la unul, Europa este paradisul absolut al navigatorilor. Fii gata să deschizi velele către unele dintre cele mai spectaculoase destinații din lume și să te distrezi pe parcursul vacanței tale de vară alături de familie și prieteni.

Sailingul aduce zilnic noi orizonturi și aventuri, fiind o experiență cu adevărat unică. Închipuie-ți cum te deplasezi de pe o insulă pe alta, te lași purtat de apele turcoaz, te relaxezi pe o coastă fermecătoare și petreci serile pe punte sub un cer înstelat - toate acestea sunt doar câteva din minunatele trăiri pe care le oferă navigația.

Din experiența noastră personală, vă prezentăm 10 dintre cele mai captivante destinații de sailing din Europa, în funcție de țară:

Croația - Coasta Dalmată:

Imaginați-vă o selecție de iahturi ancorate în porturi de-a lungul Coastei Dalmate, așteptându-și cu nerăbdare căpitanii. Croația vă va cuceri cu mările sale limpezi, un climat blând de vară, satele pitorești și orașele istorice uimitoare. Cu nu mai puțin de 1185 de insule de-a lungul coastei Adriatice, nu există o modalitate mai bună de a le explora decât cu ajutorul unei ambarcațiuni. Plecați din orașele istorice Split și Dubrovnik, descoperiți minunile orașului Hvar, vizitați insula fermecătoare Vis și aventurați-vă către insulele mai îndepărtate, precum Kornati sau Elafiti. Coasta Croației se mândrește cu unele dintre cele mai bune marine din Europa, inclusiv perle precum Marina ACI Split, Lucica Split, Marina Kastela, Marina Frapa și Marina ACI Dubrovnik.

Franța - Corsica:

Corsica, visul oricărui skipper, este renumită pentru climatul său însorit, munții săi spectaculoși, coastele impresionante și cultura captivantă. Pe măsură ce vă plimbați pe malurile sale pitorești, veți fi fermecați de tradițiile sale seculare, arhitectura antică care își face simțită prezența la fiecare colț de stradă, străzile pietruite și deliciile bucătăriei corsicane. Dacă vă aventurați în nordul Sardiniei, veți fi uimiți de frumusețea sa naturală, plajele cu nisip alb imaculat și natura sălbatică deosebită. Corsica de Sud oferă o experiență de navigație extraordinară, însă este mai potrivită pentru navigatorii cu experiență, date fiind condițiile solicitante din Strâmtoarea Bonifacio. Dacă sunteți mai puțin experimentați, ar fi o idee bună să aduceți la bord un căpitan cu experiență. Printre marinele din Corsica se numără: Portul Turistic Bonifacio, Portul Figari, Portul Portovecchio și Port de Plaisance Calvi.

Franța - Côte d’Azur

Coasta de Azur, o porțiune impresionantă a coastei mediteraneene franceze, este un veritabil paradis pentru navigatori, întinzându-se de la Cassis până la Menton. Această regiune, care face parte din Provence Alpes - Côte d'Azur, se remarcă prin peisajele sale muntoase dominate de Alpii Maritimi și Masivul Maures. De-a lungul coastei estice, întâlnim stânci înalte și orașe captivante, în timp ce pe coasta vestică regăsim maluri întinse presărate cu impresionante stânci roșii. Toulon, Saint-Tropez, Antibes, Cannes, Nice, Monaco și Menton sunt doar câteva dintre celebrele orașe de-a lungul acestei coaste spectaculoase. Cu mai mult de 35 de porturi între Marsilia și St. Tropez și o distanță de navigație de aproximativ 95 de mile marine, această zonă este potrivită pentru navigatori de toate nivelurile de experiență. Coasta de Azur se mândrește cu unele dintre cele mai bune marine din Mediterană, inclusiv Port de Menton Gavan, Port de Cap d’Ail, Port de Beaulieu sur Mer, Port of Saint Jean Cap Ferrat, Port Lympia, Port Vauban d’Antibes, and Vieux Port de Cannes.

Grecia - Insulele Ionice:

Insulele Ionice din Grecia, unde se află șapte insule uimitoare, dintre care Corfu este cea mai cosmopolită, reprezintă un adevărat paradis pentru navigatori, indiferent dacă ești începător sau experimentat. Insulele Ionice se bucură de un climat mediteranean, ceea ce face ca perioada mai-septembrie să fie momentul ideal pentru a te aventura pe mare. Aici găsești condiții ideale și previzibile pentru vânt și navigație. Poți închiria o barcă din marile marine precum D-Marin Gouvia, Benitses Marina sau Argostoli Yacht Marina pentru a începe o aventură grecească de neuitat.

Grecia - Insulele Sporade:

Situate între continent și insulele grecești din nord-estul Mării Egee, Insulele Sporade au unfarmec aparte. Cele patru insule se pot lăuda cu peisaje feerice, plaje minunate și o bucătărie mediteraneană delicioasă. Dacă ești în căutarea distracției și a vieții de noapte, Skiathos este locul potrivit pentru tine, în timp ce Skopelos și Alonissos oferă o atmosferă mai prietenoasă pentru familii. Skyros, mai puțin cunoscută, îți va captiva inima cu orașul său cochet, plajele retrase și locurile de ancorare uimitoare. Nu uita să explorezi marinele din această zonă, precum Marina Skopelos și Skiathos Dockside. Fii pregătit să pornești într-o aventură memorabilă și să creezi amintiri care te vor face să râzi ani de zile!

Italia - Insulele Eoliene:

Înainte să pornești într-o aventură “vulcanică” ce ar putea rivaliza cu cele ale zeilor, trebuie să știi că Insulele Eoliene, aflate la nord-est de Sicilia, își trag numele de la Aeolus, zeul grec al vânturilor. El se comporta ca un adevărat DJ divin, amestecând ritmurile vânturilor doar la comanda zeilor puternici, creând haos pe măsura așteptărilor!

Fiecare din cele șapte insule, protejate de UNESCO - Lipari, Panarea, Stromboli, Salina, Alicudi, Filicudi și Vulcano - îți oferă propriul spectacol de peisaje și surprize. De la escaladarea vulcanilor, fie ei stinși sau activi, la relaxare pe plajele cu nisip negru sau explorarea peșterilor și formațiunilor stâncoase uluitoare - posibilitățile sunt variate. Iar asta nu e tot! Satele magnifice, tradițiile captivante și deliciile locale te vor cuceri în totalitate. Și, bineînțeles, nu uita să cinstești un pahar de vin dulce, Malvasia, la apus de soare pe puntea bărcii.

În Insulele Eoliene, marinele si porturile pot fi destul de rare, dar avem două opțiuni excelente pentru aprovizionare: Portul Lipari și Portul Turistic Santa Maria Salina

Italia - Coasta Amalfi:

Imaginează-ți cum navighezi pe Coasta Amalfi, unde peisajul este atât de dramatic, încât ar putea servi drept decor de film pentru Hollywood. Acest tronson legendar al coastei de sud a Italiei, de la Punta Campanella la Salerno, este mândria zonei, cu orașele așezate pe dealuri, precum Positano, Amalfi și Ravello.

Coasta Amalfi nu poate fi descrisă decât ca fiind extraordinară, datorită priveliștilor sale spectaculoase și bogăției culturale. Navigarea aici este ca și cum ai păși într-o capodoperă italiană. De la Golful Napoli până la Golful Salerno, satele vibrante de pe stâncă vă îmbie cu note de lămâie în aer și festivaluri pline de viață. Positano, Italia este o bijuterie care trebuie vizitată pe această coastă, unde lămâile și vibe- urile bune sunt întotdeauna în sezon!

Portugalia - Insulele Azore:

Insulele Azore sunt un arhipelag vulcanic situat în mijlocul Oceanului Atlantic, între coasta de vest a Portugaliei și estul Statelor Unite. Acest arhipelag cuprinde nouă insule, fiecare locuită. Insulele sunt uimitoare și oferă caracteristici, activități și culturi unice. Navigând în această zonă, vei observa o varietate mare de delfini care își numesc acest loc casă și, în funcție de perioada anului, ai șansa să vezi o diversitate și mai mare de balene în timp ce migrează prin arhipelag.

De îndată ce pășești pe una din aceste insule, vei fi uimit de peisajele bogate în culori care te înconjoară. Indiferent pe care insulă alegi să o vizitezi, vei găsi peisaje naturale incredibile care dau fiecărei insule o personalitate unică.

În jurul arhipelagului există mai multe marine bine echipate și cu facilități excelente:

  • Marina Ponta Delgada

  • Marina de Vila Franca do Campo

  • Marina da Horta

Spania - Insulele Baleare

Insulele Baleare sunt recunoscute drept unele dintre cele mai frumoase insule mediteraneene, cu vreme excelentă, peisaje spectaculoase, stânci impresionante și golfuri intime, așteptându-te să arunci ancora și să te bucuri de zile însorite de neuitat pe iahtul tău.

Fiind o combinație între cultură și natură, insulele te vor impresiona cu orașele lor istorice, pline de biserici medievale, castele antice și muzee de artă, toate înconjurate de o atmosferă relaxată și primitoare care reflectă tot ceea ce este minunat în acest loc magic.

În Insulele Baleare, poți găsi marine excelente precum:

  • Marina Port de Mallorca

  • Marina de Bonaire

  • Marina Ibiza

  • Marina Botafoc

Marea Britanie – Dorset

Ceea ce face acest loc din Dorset, Marea Britanie, atât de unic și atrăgător pentru numeroși navigatori în fiecare an este frumusețea coastelor sale jurasice. O călătorie cu velierul plecând din impresionanta Lulworth Cove și explorând formațiunile stâncoase remarcabile cu o vechime de 200 de milioane de ani, printre care se numără Stair Hole, Plaja Man O’ War, Golful St Oswalds și Durdle Door, vă garantează o experiență de neuitat indiferent de experiența dumneavoastră ca navigator.

În regiunea Dorset, avem câteva recomandări de marine:

  • Marina Portland

  • Marina Weymouth

  • Marina Parkstone

  • Marina Cobb’s Quay

În Europa, aveți la dispoziție o gamă variată de destinații minunate pentru navigație, iar cele prezentate în acest articol reprezintă doar o mică selecție. Libertatea pe care o simțiți, apusurile de soare uluitoare și șoaptele blânde ale vântului în pânze fac navigația modalitatea perfectă de a vă petrece timpul cu familia și prietenii.

Next
Next

Cum să planificați și să rezervați o vacanță cu iahtul!